Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina lubi kotlety mielone ale starm się je zawsze podać w innej, nowej odsłonie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5619
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9471
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 221
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5619
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9471
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 221
Składniki
Mięso mielimy z wcześniej namoczonymi i dokładnie odciśniętymi bułkami oraz cebulą i czosnkiem. Przekładamy do miski, dodajemy resztę składników. Na końcu wlewamy rosół i tak długo wyrabiamy aż mięso wchłonie cały płyn.
Suszone pomidory odsączamy dokładnie z oleju, kroimy na mniejsze paski. Ser feta - kruszymy. Przekładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Niczym nie doprawiamy.
Każdą pieczarkę myjemy dokładnie, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Faszerujemy przygotowaną wcześniej past.
Z mięsa formujemy duże kotlety. W środek wkładamy pieczarkę. Tak przygotowane kotlety rumienimy na wolnym ogniu z obu stron a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 40 minut w tem. 180 stopni.