Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina lubi kotlety mielone ale starm się je zawsze podać w innej, nowej odsłonie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Mięso mielimy z wcześniej namoczonymi i dokładnie odciśniętymi bułkami oraz cebulą i czosnkiem. Przekładamy do miski, dodajemy resztę składników. Na końcu wlewamy rosół i tak długo wyrabiamy aż mięso wchłonie cały płyn.
Suszone pomidory odsączamy dokładnie z oleju, kroimy na mniejsze paski. Ser feta - kruszymy. Przekładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Niczym nie doprawiamy.
Każdą pieczarkę myjemy dokładnie, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Faszerujemy przygotowaną wcześniej past.
Z mięsa formujemy duże kotlety. W środek wkładamy pieczarkę. Tak przygotowane kotlety rumienimy na wolnym ogniu z obu stron a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 40 minut w tem. 180 stopni.