Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z pieczarkami

Kotlety mielone z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16032

Dodano:

Odsłon: 5499

Kotlety wieprzowe na inny sposób.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe 60 dag
  • Bułka czerstwa 1 szt.
  • Pieczarki świeże 30 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka tarta i mąka do panierki
  • Tłuszcz do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć, odcisnąć i wymieszać z mięsem. Dodać przyprawy, starte pieczarki i posiekaną cebulę, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Bułkę tartą wymieszać z mąką, formować z masy kotlety, panierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 11 stycznia Czy surowe pieczarki nie puszczą wody? Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń