Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-07-2024
Kotlety mielone z pieczarkami i serem to pyszne danie, które zadowoli każde podniebienie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16204
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16204
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5160
Składniki
Pieczarki kroimy w półplasterki, następnie podsmażamy na patelni. Przekładamy do miski i studzimy. Dodajemy starty na małych oczkach ser oraz drobno posiekany szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem.
Bułkę namaczamy w mleku i odciskamy. Dodajemy mięso mielone, jajko, startą cebulę oraz przyprawy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Jeżeli konsystencja będzie zbyt rzadka, dodajemy trochę bułki tartej.
Z mięsa formujemy placki. Na środek każdego kładziemy farsz, następnie zawijamy i formujemy kotlety. Gotowe obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Kotlety mielone z pieczarkami i serem są już gotowe. Smacznego