Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone przygotowane na obiad, proste , szybkie i smaczne z dodatkiem podsmażonych grzybków oraz kawałka sera mozzarella. Polecam
miska, patelnia, nóż, garnuszek, deska do krojenia, talerz,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30969
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3659
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4977
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30969
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3659
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4977
Składniki
Mięso przełożyć do miski, dodać odciśniętą wcześniej namoczoną kajzerkę, dodać jajko, obraną drobno pokrojoną w kostkę cebulę , przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, bułkę tarą ( 2 - 3 łyżki ) oraz przyprawy do smaku. Wszystko wymieszać. Na maśle klarownym podsmażyć obrane , oczyszczone grzybki mogą być pieczarki lub leśne pokrojone w pół plasterki lub kostkę. Podsmażać do miękkości razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Wystudzić. Masę mięsną nakładać porcjami na talerzu , rozpłaszczać nakładać porcję podsmażonych grzybków oraz kawałek sera mozzarella w kulce. Formować kotlety mielone, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego
Przygotowanie masy mięsnej.
Nakładanie podsmażonych grzybków i sera mozzarella.
Danie gotowe do podania.