Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z dodatkiem orientalnych przypraw. Kmin i imbir to aromatyczne przyprawy mające duże zastosowanie w kuchni i są bardzo zdrowe. Przyprawy dobrze razem ze sobą pasują z w mięsie dodając mu lekko, ostro - gorzkawy smak i korzenny aromat. Ryż wymieszany jest z przysmażoną cebulą i warzywami i przyprawiony również aromatyczną kurkumą. Przez to uzyskuje nie tylko ładny żółty kolor ale i dobrze komponuje się smakiem kotletów.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 209
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 612
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 209
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 612
Składniki
Mięso wymieszać z utartą na tarce o grubych oczkach cebulą. Dodać jajko przyprawy a na końcu mleko i bułkę tartą. Zostawić przykryte w lodówce przez około 30 minut.
Uformować małe podłużne kotleciki i usmażyć z 3 stron na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Trzymać je na cieple aby nie ostygły.
Na rozgrzanym tłuszczu z usmażonych kotletów podsmażyć lekko cebulę i dodać pokrojone w kostkę paprykę i cukinię. Gdy warzywa lekko zmiękną dodać ugotowany ryż mieszając cały czas. Na koniec dodać kurkumę i doprawić solą i pieprzem do smaku.