Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co wyniknie z połączenia krakowskich sznycli z tradycyjnymi gołąbkami? Odpowiedź na to pytanie doskonale zna Ewa Wachowicz, która w najnowszym odcinku programu "Ewa Gotuje" podzieliła się z widzami recepturą na soczyste kotlety mielone z ryżem. W tej wersji z pewnością na stałe wejdą do waszego obiadowego menu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8546
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327507
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8546
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327507
Składniki
Ryż ugotować „na gęsto” i odstawić do wystudzenia.
Masło roztopić na patelni i usmażyć na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Odłożyć na bok.
Mięso mielone przełożyć do miski. Przecisnąć czosnek. Wybić jajko. Dodać zezłoconą cebulę i ugotowany ryż. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić.
Dłonie zwilżyć wodą i uformować niewielkie kotlety. Obtoczyć w bułce tartej – nadmiar strzepać.
Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z sosem pomidorowym. Wystarczy usmażyć posiekaną cebulę, dodać trochę pokrojonego selera naciowego i pokrojone pomidory z puszki (wraz z sokiem). Następnie podgrzać i ew. zmiksować.