Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co wyniknie z połączenia krakowskich sznycli z tradycyjnymi gołąbkami? Odpowiedź na to pytanie doskonale zna Ewa Wachowicz, która w najnowszym odcinku programu "Ewa Gotuje" podzieliła się z widzami recepturą na soczyste kotlety mielone z ryżem. W tej wersji z pewnością na stałe wejdą do waszego obiadowego menu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Składniki
Ryż ugotować „na gęsto” i odstawić do wystudzenia.
Masło roztopić na patelni i usmażyć na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Odłożyć na bok.
Mięso mielone przełożyć do miski. Przecisnąć czosnek. Wybić jajko. Dodać zezłoconą cebulę i ugotowany ryż. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wyrobić.
Dłonie zwilżyć wodą i uformować niewielkie kotlety. Obtoczyć w bułce tartej – nadmiar strzepać.
Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z sosem pomidorowym. Wystarczy usmażyć posiekaną cebulę, dodać trochę pokrojonego selera naciowego i pokrojone pomidory z puszki (wraz z sokiem). Następnie podgrzać i ew. zmiksować.