Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z rzeżuchą

Kotlety mielone z rzeżuchą

Autor:

Przepisów i artykułów: 498 Ocena: 6232

Dodano:

Odsłon: 105

Mielone z indyka z dodatkiem pikantnej rzeżuchy, koniecznie spróbuj.

Składniki

  • 500 g. piersi z indyka
  • 2 jaja
  • jedna bułka pszenna+szklanka mleka do namoczenia
  • 1 średnia cebula
  • rzeżucha dosyć sporo
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Sól
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • Bułka tarta do obtoczenia kotlecików
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso należy zmielić, dodać bułkę namoczoną w mleku, uprzednio wyciśniętą, jaja, posiekaną cebulę, rzeżuchę oraz przyprawy.
    Farsz wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej. Smażyć z obu stron.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń