Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z serem camembert

Kotlety mielone z serem camembert

Autor:

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 2733

Dodano:

Odsłon: 2069

Kotlety mielone z kostką sera camembert. Intensywne w smaku.

Składniki

  • 0,5 kg łopatki
  • jajko
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kajzerka
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej
  • 1 krążek sera camembert
  • sól, pieprz cytrynowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z serem camembert

Przygotowanie

  1. Mięso z łopatki zmielić razem z cebulą i czosnkiem. Dodać namoczoną kajzerkę, jajko, wyrobić. Przyprawić solą, pieprzem cytrynowym. Camembert pokroić w kwadraciki, do każdego kotleta włożyć po 1. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron. Ja na końcu zawsze podlewam lekko wodą i podduszam, bo właśnie takie smakują nam najbardziej. Fajne urozmaicenie kotletów mielonych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń