Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo smaczny przepis na kotlety mielone! Aromatyczne mięso wołowe z serem i suszonymi pomidorami! Pożywny obiad dla całej rodziny!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4696
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 86
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4696
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 86
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, 100g suszonych pomidorów, 50 ml zalewy z pomidorów, sprasowany czosnek oraz otręby. Wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Z masy mięsnej formujemy kotlety z zagłębieniem na środku i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Kotlety pieczemy około 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem, następnie otwory w podpieczonych kotletach wypełniamy serem mozzarella. Wierzch kotletów dekorujemy pozostałymi suszonymi pomidorami, następnie ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy aż ser się rozpuści (około 10 minut). Smacznego!