Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo smaczny przepis na kotlety mielone! Aromatyczne mięso wołowe z serem i suszonymi pomidorami! Pożywny obiad dla całej rodziny!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7927
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 314
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3228
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7927
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 314
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3228
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, 100g suszonych pomidorów, 50 ml zalewy z pomidorów, sprasowany czosnek oraz otręby. Wyrabiamy dłonią do momentu połączenia się składników.
Z masy mięsnej formujemy kotlety z zagłębieniem na środku i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Kotlety pieczemy około 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem, następnie otwory w podpieczonych kotletach wypełniamy serem mozzarella. Wierzch kotletów dekorujemy pozostałymi suszonymi pomidorami, następnie ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy aż ser się rozpuści (około 10 minut). Smacznego!