Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio robiliśmy gruszki faszerowane wątróbką drobiową…oczywiście farsz został, więc zagospodarowaliśmy po swojemu. I…pycha wyszła…przepycha… <3
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 299
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4878
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45045
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 662
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 299
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5099
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4878
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45045
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 662
Składniki
Białka jajek oddzielamy od żółtek (2 szt). Wątróbki płuczemy, oczyszczamy i siekamy. Cebulę siekamy. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę (1/2 szt), wrzucamy wątróbkę, chwilę (około 5 min) smażymy, dodajemy żółtka, dokładnie łączymy, doprawiamy solą. Białka ubijamy na sztywną pianę (ze szczyptą soli), dodajemy do farszu z 2 łyżkami bułki tartej. Mięso mielone łączymy z jajkiem, posiekaną (pozostałą) cebulą, bułką tartą solą i pieprzem (do smaku). Mięso dzielimy na 4-5 części, każdą na połowę i cienko rozwałkowujemy. Na każdy placek kładziemy farsz, przykrywamy kolejnym plackiem, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami.