Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No doba! Wiem! Nic nowego, przecież tak robimy od "wieków". Na pytanie: Co w tych kotletach takiego "niesamowitego", co w nich "wyjątkowego", odpowiedziałem: "To kotlety z ziemniakami"...bo przecież z ziemniakami podałem i oczywiście, z moimi UKOCHANYMI buraczkami. Po obiedzie ponowione zostało pytanie...Widziałem! Oj,widziałem te pytajniki w oczach! To odpowiedziałem raz jeszcze, drukowanymi literami, żeby nie było "Z ZIEMNIAKAMI"... Tak psze państwa! Ziemniaki nie tylko były jako dodatek do obiadu...sprytnie je ukryłem w kotletach. Wyszły bardzo dobre, "wilgotne" w środku. Nawet jeden ostał się na następny dzień. Tak, ukryłem go, bo chciałem z bułką na śniadanie! Mam nadzieję, że dostanę rozgrzeszenie za skitranie jednego kotleta. Kotlety bez bułki, bez jajka, smażone na najzdrowszym tłuszczu świata! Smalcu <3 Zaciekawieni? Produkty i opis poniżej.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1301
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12161
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1301
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12161
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce na drobne wiórki. Odciskamy z nadmiaru wody. Cebulę siekamy, podsmażamy na smalcu. Mięso łączymy z ziemniakami, mąką, podsmażoną cebulą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy kotlety (owalne, okrągłe, kwadratowe...jakie chcecie). Smażymy na rozgrzanym smalcu do zrumienienia z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.