Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No doba! Wiem! Nic nowego, przecież tak robimy od "wieków". Na pytanie: Co w tych kotletach takiego "niesamowitego", co w nich "wyjątkowego", odpowiedziałem: "To kotlety z ziemniakami"...bo przecież z ziemniakami podałem i oczywiście, z moimi UKOCHANYMI buraczkami. Po obiedzie ponowione zostało pytanie...Widziałem! Oj,widziałem te pytajniki w oczach! To odpowiedziałem raz jeszcze, drukowanymi literami, żeby nie było "Z ZIEMNIAKAMI"... Tak psze państwa! Ziemniaki nie tylko były jako dodatek do obiadu...sprytnie je ukryłem w kotletach. Wyszły bardzo dobre, "wilgotne" w środku. Nawet jeden ostał się na następny dzień. Tak, ukryłem go, bo chciałem z bułką na śniadanie! Mam nadzieję, że dostanę rozgrzeszenie za skitranie jednego kotleta. Kotlety bez bułki, bez jajka, smażone na najzdrowszym tłuszczu świata! Smalcu <3 Zaciekawieni? Produkty i opis poniżej.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4102
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73339
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 548
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15626
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4102
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73339
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 548
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15626
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce na drobne wiórki. Odciskamy z nadmiaru wody. Cebulę siekamy, podsmażamy na smalcu. Mięso łączymy z ziemniakami, mąką, podsmażoną cebulą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy kotlety (owalne, okrągłe, kwadratowe...jakie chcecie). Smażymy na rozgrzanym smalcu do zrumienienia z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.