Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe kotlety mielone z odrobiną owocowego nadzienia.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3024
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 179
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3024
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 179
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Składniki
Mięso myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i oddzielamy od kości ,usuwając również skórę. Mięso wraz z chlebem orkiszowym i cebulą mielimy w maszynce do mięsa. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,ziołami oraz sosem sojowym. Całość mieszamy z jajkiem ( w razie potrzeby zagęszczamy bułką tartą) na jednolitą masę. Dzielimy wszystko na osiem porcji ,formujemy kotlety (spłaszczamy). Na środek czterech porcji kładziemy łyżeczkę żurawinowej marmolady ,przykrywamy pozostałymi czterema uformowanymi kotletami ,zlepiamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano z obu stron.