Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe kotlety mielone z odrobiną owocowego nadzienia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4523
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12263
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5670
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4523
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12263
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5670
Składniki
Mięso myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i oddzielamy od kości ,usuwając również skórę. Mięso wraz z chlebem orkiszowym i cebulą mielimy w maszynce do mięsa. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,ziołami oraz sosem sojowym. Całość mieszamy z jajkiem ( w razie potrzeby zagęszczamy bułką tartą) na jednolitą masę. Dzielimy wszystko na osiem porcji ,formujemy kotlety (spłaszczamy). Na środek czterech porcji kładziemy łyżeczkę żurawinowej marmolady ,przykrywamy pozostałymi czterema uformowanymi kotletami ,zlepiamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano z obu stron.