Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe kotlety mielone z odrobiną owocowego nadzienia.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16218
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4972
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16218
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4972
Składniki
Mięso myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i oddzielamy od kości ,usuwając również skórę. Mięso wraz z chlebem orkiszowym i cebulą mielimy w maszynce do mięsa. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,ziołami oraz sosem sojowym. Całość mieszamy z jajkiem ( w razie potrzeby zagęszczamy bułką tartą) na jednolitą masę. Dzielimy wszystko na osiem porcji ,formujemy kotlety (spłaszczamy). Na środek czterech porcji kładziemy łyżeczkę żurawinowej marmolady ,przykrywamy pozostałymi czterema uformowanymi kotletami ,zlepiamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano z obu stron.