Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze schabu wieprzowego najczęściej przygotowywałam klasyczne schabowe, ale te w wersji mielonej oczarowały nasze kubki smakowe i teraz serwuję je bardzo często. Kotlety są pyszne, mięciutkie i bardzo soczyste. Ich smak podkreśla czosnek, majeranek oraz smażona cebulka. Świetnie smakują w klasycznym zestawieniu obiadowym, ale mogą stanowić także podstawę domowego burgera.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1794
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 59
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1794
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 59
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 202
Składniki
Bułkę rwiemy na kawałki, zalewamy mlekiem i odstawiamy na chwilę. Pokrojoną cebulę rumienimy na oleju, a następnie studzimy. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, namoczoną bułkę, ostudzoną cebulkę oraz przyprawy, a następnie dokładnie mieszamy masę.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Mielone podajemy z ulubionymi dodatkami. Pysznie smakują w klasycznym zestawieniu z puree ziemniaczanym i świeżą surówką.