Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco zdrowsza wersja klasycznych mielonych.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2030
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3208
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1265
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2023
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2030
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3208
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1265
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2023
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Szpinak rozmrażamy i odsączamy. Mieszamy z mięsem, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Do masy stopniowo dodajemy otręby do momentu, aż będziemy mogli formować kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub frytkami oraz surówką.