Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco zdrowsza wersja klasycznych mielonych.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 332
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4651
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 404
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29462
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 332
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4651
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 404
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29462
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Szpinak rozmrażamy i odsączamy. Mieszamy z mięsem, cebulą, czosnkiem i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Do masy stopniowo dodajemy otręby do momentu, aż będziemy mogli formować kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub frytkami oraz surówką.