Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z karczku wieprzowego podane z ziemniakami i surówką Colesław.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9576
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9576
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę kroimy w szersze kawałki, marchew ścieramy na wiórki a cebulę kroimy w kostkę. Całość umieszczamy w większej misce, dodajemy sól i pieprz ziołowy do smaku, mieszamy. Do wymieszanych składników dodajemy dwie łyżki majonezu i ponownie mieszamy. Gotową surówkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby przegryzły się smaki.
Wykonanie dania: Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, podczas mieszania doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !!!