Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z karczku wieprzowego podane z ziemniakami i surówką Colesław.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 81
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 81
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę kroimy w szersze kawałki, marchew ścieramy na wiórki a cebulę kroimy w kostkę. Całość umieszczamy w większej misce, dodajemy sól i pieprz ziołowy do smaku, mieszamy. Do wymieszanych składników dodajemy dwie łyżki majonezu i ponownie mieszamy. Gotową surówkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby przegryzły się smaki.
Wykonanie dania: Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, podczas mieszania doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !!!