Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy lubicie kotlety mielone ? My uwielbiamy dziś przygotowałam takie że jeszcze nie jedliśmy tak pysznych mielonych. Czasami człowiek ma dość drobiu i woli mięso wieprzowe lub wołowe, ja właśnie zachciałam dziś mielonych z czego rodzinka a zwłaszcza mąż bardzo się ucieszył. Z miłą chęcią podzielę się z wami przepisem może zechcecie skorzystać i zrobić u siebie w domu, myślę że będziecie zaskoczeni a rodziny wasze zadowolone.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Składniki
Bułkę śniadaniową wysuszoną namoczyć w mleku i poczekać aż całkowicie się rozmoczy i wchłonie mleko.
W czasie gdy bułka się moczy w mleku, do miski przełożyć mięso mielone, dodać przyprawę z solą, jajko, pieprz, cebulę pokrojona w drobną kostkę, bułkę tartą oraz bułkę wymoczoną w mleku ( nie odciskać od mleka dodać całość ). Wszystko za pomocą ręki wymieszać do połączenia się wszystkich składników, można doprawić według siebie jeszcze przyprawą z solą.
Z przygotowanego mięsa formować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej. Na patelnię wlać olej rozgrzać go. układać przygotowane kotlety i smażyć z obu stron na średnim ogniu na rumiany kolor.
W czasie gdy kotlety się smażą, do garnka wlać przegotowaną wodę doprawić ją przyprawą z solą tak około pół łyżeczki. Ułożyć usmażone kotlety wlać 2 - 3 łyżki tłuszczu od smażonych kotletów i dusić je pod przykryciem na wolnym ogniu 15 minut, co jakiś czas podrzucając garnkiem aby kotlety z dołu znalazły się na górze a w międzyczasie powstanie pyszny sos.
Dzisiejszy obiad podałam z całymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem, polanymi sosem z kotletów oraz surówka z buraczków czerwonych z cebulką. Kotlety wyszły bardzo smaczne rozpływały się w ustach w środku były jak puchate.