Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy lubicie kotlety mielone ? My uwielbiamy dziś przygotowałam takie że jeszcze nie jedliśmy tak pysznych mielonych. Czasami człowiek ma dość drobiu i woli mięso wieprzowe lub wołowe, ja właśnie zachciałam dziś mielonych z czego rodzinka a zwłaszcza mąż bardzo się ucieszył. Z miłą chęcią podzielę się z wami przepisem może zechcecie skorzystać i zrobić u siebie w domu, myślę że będziecie zaskoczeni a rodziny wasze zadowolone.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100361
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1962
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5816
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5817
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100361
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1962
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5816
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5817
Składniki
Bułkę śniadaniową wysuszoną namoczyć w mleku i poczekać aż całkowicie się rozmoczy i wchłonie mleko.
W czasie gdy bułka się moczy w mleku, do miski przełożyć mięso mielone, dodać przyprawę z solą, jajko, pieprz, cebulę pokrojona w drobną kostkę, bułkę tartą oraz bułkę wymoczoną w mleku ( nie odciskać od mleka dodać całość ). Wszystko za pomocą ręki wymieszać do połączenia się wszystkich składników, można doprawić według siebie jeszcze przyprawą z solą.
Z przygotowanego mięsa formować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej. Na patelnię wlać olej rozgrzać go. układać przygotowane kotlety i smażyć z obu stron na średnim ogniu na rumiany kolor.
W czasie gdy kotlety się smażą, do garnka wlać przegotowaną wodę doprawić ją przyprawą z solą tak około pół łyżeczki. Ułożyć usmażone kotlety wlać 2 - 3 łyżki tłuszczu od smażonych kotletów i dusić je pod przykryciem na wolnym ogniu 15 minut, co jakiś czas podrzucając garnkiem aby kotlety z dołu znalazły się na górze a w międzyczasie powstanie pyszny sos.
Dzisiejszy obiad podałam z całymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem, polanymi sosem z kotletów oraz surówka z buraczków czerwonych z cebulką. Kotlety wyszły bardzo smaczne rozpływały się w ustach w środku były jak puchate.