Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy lubicie kotlety mielone ? My uwielbiamy dziś przygotowałam takie że jeszcze nie jedliśmy tak pysznych mielonych. Czasami człowiek ma dość drobiu i woli mięso wieprzowe lub wołowe, ja właśnie zachciałam dziś mielonych z czego rodzinka a zwłaszcza mąż bardzo się ucieszył. Z miłą chęcią podzielę się z wami przepisem może zechcecie skorzystać i zrobić u siebie w domu, myślę że będziecie zaskoczeni a rodziny wasze zadowolone.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8541
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7030
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327496
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8541
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7030
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327496
Składniki
Bułkę śniadaniową wysuszoną namoczyć w mleku i poczekać aż całkowicie się rozmoczy i wchłonie mleko.
W czasie gdy bułka się moczy w mleku, do miski przełożyć mięso mielone, dodać przyprawę z solą, jajko, pieprz, cebulę pokrojona w drobną kostkę, bułkę tartą oraz bułkę wymoczoną w mleku ( nie odciskać od mleka dodać całość ). Wszystko za pomocą ręki wymieszać do połączenia się wszystkich składników, można doprawić według siebie jeszcze przyprawą z solą.
Z przygotowanego mięsa formować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej. Na patelnię wlać olej rozgrzać go. układać przygotowane kotlety i smażyć z obu stron na średnim ogniu na rumiany kolor.
W czasie gdy kotlety się smażą, do garnka wlać przegotowaną wodę doprawić ją przyprawą z solą tak około pół łyżeczki. Ułożyć usmażone kotlety wlać 2 - 3 łyżki tłuszczu od smażonych kotletów i dusić je pod przykryciem na wolnym ogniu 15 minut, co jakiś czas podrzucając garnkiem aby kotlety z dołu znalazły się na górze a w międzyczasie powstanie pyszny sos.
Dzisiejszy obiad podałam z całymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem, polanymi sosem z kotletów oraz surówka z buraczków czerwonych z cebulką. Kotlety wyszły bardzo smaczne rozpływały się w ustach w środku były jak puchate.