Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na mięsną potrawę z dużą ilością cebuli? Skorzystaj z naszej propozycji. Danie przygotujesz bez problemu i dość szybko. Z racji tego, że dania trzeba posiekać 5 cebul, najlepiej będzie, jeśli przed krojeniem włożysz je na 30 minut do lodówki. Dzięki temu podczas siekania nie uronisz ani jednej łzy.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4587
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418026
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4587
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418026
Składniki
Cebule pokrój w piórka.
Na patelni wylej olej i obsmaż kawałki mięsa oprószone pieprzem po 2 minuty z każdej strony na najwyższej mocy palnika, następnie zmniejsz ogień i smaż jeszcze 3 minuty.
Na osobnej patelni rozgrzej masło klarowane i zeszklij 2/3 porcji cebuli, kolejno przełóż do miski. Wrzuć pozostałą część cebuli, podsmaż przez kilka minut i dodaj łyżkę mąki, całość smaż jeszcze przez minutę, cały czas mieszając. Do zasmażki zacznij wlewać bulion, dodaj sól i mieszaj do momentu zagotowania.
Do zasmażki przełóż mięso, z góry przykryj zeszkloną cebulą i całość duś przez kilka minut.
Danie podawaj z ziemniaczanymi talarkami.