Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na mięsną potrawę z dużą ilością cebuli? Skorzystaj z naszej propozycji. Danie przygotujesz bez problemu i dość szybko. Z racji tego, że dania trzeba posiekać 5 cebul, najlepiej będzie, jeśli przed krojeniem włożysz je na 30 minut do lodówki. Dzięki temu podczas siekania nie uronisz ani jednej łzy.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8114
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2763
Polecam.
Odsłon: 1341
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8114
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2763
Polecam.
Odsłon: 1341
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Cebule pokrój w piórka.
Na patelni wylej olej i obsmaż kawałki mięsa oprószone pieprzem po 2 minuty z każdej strony na najwyższej mocy palnika, następnie zmniejsz ogień i smaż jeszcze 3 minuty.
Na osobnej patelni rozgrzej masło klarowane i zeszklij 2/3 porcji cebuli, kolejno przełóż do miski. Wrzuć pozostałą część cebuli, podsmaż przez kilka minut i dodaj łyżkę mąki, całość smaż jeszcze przez minutę, cały czas mieszając. Do zasmażki zacznij wlewać bulion, dodaj sól i mieszaj do momentu zagotowania.
Do zasmażki przełóż mięso, z góry przykryj zeszkloną cebulą i całość duś przez kilka minut.
Danie podawaj z ziemniaczanymi talarkami.