Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na wyjątkowe kotlety mielone. Wyjątkowe, bo dodamy do nich orzechy i żółty ser.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 108
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2765
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 840
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1023
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 108
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2765
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 840
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1023
Składniki
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki.
Zaczynamy od zeszklenia drobno posiekanej cebuli. Wrzucam ją na gorący olej i lekko podsmażam.
Orzechy drobno siekam.
Do mięsa wbijam 2 jajka, dodaję 2 łyżki bułki tartej, przeciśnięty przez praskę czosnek, przestudzoną cebulkę, doprawiam solą i pieprzem. Na koniec dodaję sok z cytryny i wszystko dobrze mieszam i zagniatam.
Teraz pora na żółty ser i orzechy. Ponownie wszystko zagniatam na jednolitą masę. Warto też spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Z masy mięsnej formuję nieduże kulki, lekko spłaszczam je na dłoni i dokładnie obtaczam w bułce tartej. Odkładam tak przygotowane kotlety na deskę, ich smażeniem zajmę się dopiero, gdy wszystkie kotlety będą gotowe.
Smażę mięso na gorącym oleju, na złoto z obydwu stron.
Takie kotlety są na prawdę przepyszne. Drobne kawałeczki orzechów nadają im niezwykłej chrupkości. Do tego wyczuwalny smak żółtego sera. Pycha! Polecam bardzo mocno!