Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jaki sposób przygotować smaczny, niedrogi i sycący obiad dla całej rodziny, a jednocześnie przemycić do codziennego jadłospisu sporo zdrowych warzyw? Skorzystajcie z naszego przepisu na kotlety oszczędnościowe, przygotowane z białych warzyw. Będą rewelacyjną alternatywą dla schabowych lub kotletów mielonych.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12402
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13313
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12402
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13313
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5646
Składniki
Ziemniaki, kalafior i seler obierz i ugotuj do miękkości (ale uważaj, by nie rozgotować). Ostudź.
Włóż warzywa do miski i rozdrobnij je ugniataczem do ziemniaków. Możesz też je posiekać, ale musisz bardzo uważać, by nie powstała papka.
Cebulę i czosnek obierz, drobno pokrój i podsmaż do zeszklenia na oleju ma patelni. Ostudź.
Dodaj do rozdrobnionych warzyw 1 jajko, przyprawy, pół szklanki bułki tartej, pół szklanki wody. Wszystko ugnieć ręką. Jeżeli ciasto nie będzie jednolite, to dobrze!
Bierz do ręki kawałek ciasta, uformuj kotlecika i obtocz do w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż do zezłocenia na rozgrzanym oleju na patelni. Podawaj z surówkami. Takie kotleciki uwielbiają też dzieci. Smacznego!