Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jaki sposób przygotować smaczny, niedrogi i sycący obiad dla całej rodziny, a jednocześnie przemycić do codziennego jadłospisu sporo zdrowych warzyw? Skorzystajcie z naszego przepisu na kotlety oszczędnościowe, przygotowane z białych warzyw. Będą rewelacyjną alternatywą dla schabowych lub kotletów mielonych.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4295
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5544
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13789
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4295
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5544
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13789
Składniki
Ziemniaki, kalafior i seler obierz i ugotuj do miękkości (ale uważaj, by nie rozgotować). Ostudź.
Włóż warzywa do miski i rozdrobnij je ugniataczem do ziemniaków. Możesz też je posiekać, ale musisz bardzo uważać, by nie powstała papka.
Cebulę i czosnek obierz, drobno pokrój i podsmaż do zeszklenia na oleju ma patelni. Ostudź.
Dodaj do rozdrobnionych warzyw 1 jajko, przyprawy, pół szklanki bułki tartej, pół szklanki wody. Wszystko ugnieć ręką. Jeżeli ciasto nie będzie jednolite, to dobrze!
Bierz do ręki kawałek ciasta, uformuj kotlecika i obtocz do w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż do zezłocenia na rozgrzanym oleju na patelni. Podawaj z surówkami. Takie kotleciki uwielbiają też dzieci. Smacznego!