Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki w panierce, smażone na patelni są równie smaczne jak tradycyjne schabowe.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 35
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3411
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 92
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 35
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3411
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 92
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety 1,5 do 2 cm (zawsze w poprzek włókien). Tak przygotowane kotlety kładziemy między dwie folie spożywcze, rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko i oprószamy przyprawami.
Do osobnych talerzy dajemy mąkę, jajko roztrzepane ze szczyptą soli i bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kotlety obtaczamy kolejno w mące, jajku i na koniec w bułce tartej . Tak przygotowane kotlety z karkówki kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy z jednej strony na rumiano na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę i smażymy je na małym ogniu. Trzymamy tak kotlety jeszcze 8-10 minut, aby się zarumieniły i doszły. Zdejmujemy z patelni i od razu wykładamy na talerze.
Kotlety panierowane z karkówki gotowe!