Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety piastowskie to smaczny i zaskakujący sposób, aby przemycić w mięsnym daniu odrobinę warzyw. Dzięki czemu potrawa nabiera soczystości, smaku i koloru. W kotletach została użyta papryka i dynia, ale sprawdzi się też por, zielony groszek lub pieczarki. Możesz dorzucić także garść posiekanych, ulubionych ziół. Jeśli unikasz smażonych potraw, upiecz kotlety w piekarniku. Podawaj z ryżem lub ziemniakami z wody i surówką z sezonowych warzyw.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 304
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3614
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30557
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 304
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3614
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30557
Składniki
Mięso z kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kawałki przypominające kostkę. Jeśli preferujesz mniejsze fragmenty mięsa, przesiekaj filet tak, jak mięso na tatara. Dynię zetrzyj na tarce jarzynowej, z papryki wytnij gniazda nasienne oraz błonki i pokrój w drobną kostkę. Obierz cebulę i drobno przesiekaj. Umieść wszystkie składniki w misce. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, starty na tarce ser, wbij jajko, dopraw solą i czarnym pieprzem, wymieszaj. Dosyp mąki pszennej, aby masa stała się bardziej zwarta. Możesz wstawić miskę na 30 minut do lodówki.
Na szerokiej patelni rozgrzej olej, wykładaj łyżką porcje masy mięsno-warzywnej i smaż kotlety z dwóch stron na złoty kolor. Przekładaj je do garnka, aby zachować ciepło. Kotlety piastowskie podawaj jako danie obiadowe z ulubionymi dodatkami.