Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety Pinokia

Kotlety Pinokia

Autor:

Przepisów i artykułów: 409 Ocena: 2060

Dodano:

Odsłon: 4395

Popularne mielone w specjalnym wydaniu, posmakują wszystkim.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe - 25 dag
  • Ser mozzarella - kulka
  • Cebula biała - 1/2 szt.
  • Kapary - 2 łyżki
  • Pomidory suszone - 6 szt.
  • Oliwki zielone - 10 szt.
  • Jajko kurze - 1 szt.
  • Musztarda - 2 łyżeczki
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego - 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Tarta bułka do obtoczenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety Pinokia

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić solą i pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Cebulę obrać , pokroić w drobną kostkę. Oliwki, kapary, pomidory, pokroić w kostkę. Ser pokroić w kostkę. Pokrojone składniki dodać do mięsa , również musztardę i wbić jajko.

  2. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.

  3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić , piec 30 minut lub dobrego zrumienienia. Podawać jak kto lubi ziemniakami, kopytkami lub innymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Pani_Domu 15 lipca Bardzo fajne, zwłaszcza, że pieczone a nie smażone! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 lipca Mielone z takimi dodatkami, jak kapary, oliwki, suszone pomidory czy mozzarella smakują rewelacyjnie, pycha :))

Tylko nie wiedziałem, że pan MM takie robi ;p
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń