Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne mielone w specjalnym wydaniu, posmakują wszystkim.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2253
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10843
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2122
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2253
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10843
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2122
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, wymieszać. Cebulę obrać , pokroić w drobną kostkę. Oliwki, kapary, pomidory, pokroić w kostkę. Ser pokroić w kostkę. Pokrojone składniki dodać do mięsa , również musztardę i wbić jajko.
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce. Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić , piec 30 minut lub dobrego zrumienienia. Podawać jak kto lubi ziemniakami, kopytkami lub innymi dodatkami.