Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się schabowe lub tradycyjne mielone? Przetestuj przepis na kotlety po chłopsku. To fantastyczne połączenie mięsa, grzybów i kaszy, które z pewnością będzie często gościć na twoim stole.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253666
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253666
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Najpierw przygotuj farsz. Grzyby namocz w szklance wody i pozostaw na 15 minut. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw. Cebulę obierz i posiekaj drobno.
Teraz rozgrzej na patelni tłuszcz i zeszklij cebulę. Po chwili dodaj odsączone grzyby. Jeśli są to duże kawałki, wcześniej możesz posiekać. Dopraw solą i pieprzem, a następnie smaż wszystko przez kilka minut. Pod koniec dodaj kaszę i odrobinę natki pietruszki. Duś całość chwilę na patelni. Odstaw do lekkiego wystudzenia.
Teraz przygotuj kurczaka. Podwójne piersi z kurczaka przetnij na pół. Teraz każdego fileta przekrój wzdłuż, ale nie do końca, aby swobodnie je rozłożyć. Teraz rozbij na cieńsze kawałki, podobnie jak do devolaya. Każdy kawałek posól i popieprz z każdej strony. Na środku nałóż farsz z kaszy i grzybów. Zawiń po pół centymetra mięsa z lewej i z prawej strony, a następnie zrób rulon.
Jajka rozkłóć na głębokim talerzu. Bułkę tartą umieść w drugim naczyniu. Każdy z kotletów obtocz najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Smaż na głębokim oleju po kilka minut z każdej strony. Jeśli boisz się, że mięso nie jest gotowe, po usmażeniu włóż je jeszcze do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza na około 10 minut.