Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne w smaku kotlety holenderskie. W odróżnieniu od zwykłych mielonych do mięsa dodajemy żółty ser, który nadaje daniu niepowtarzalnego charakteru. Przygotuj je na obiad, gwarantujemy, że zasmakują nawet niejadkom.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 86
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 56
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 86
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 56
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz starty na średnich oczkach żółty ser. Składniki wymieszaj ze sobą i wstaw na minimum godzinę do lodówki. *Jeśli chcesz, smak kotletów możesz wzbogacić o ulubione przyprawy np.: słodką paprykę, majeranek lub zioła prowansalskie.
Wyciągnij mięso z lodówki. Dłonie zwilż wodą i formuj kotlety.
Surowe kotlety holenderskie panieruj w mące, rozbełtanym jajku oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni ze smalcem na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe kotlety holenderskie serwuj z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!