Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne w smaku kotlety holenderskie. W odróżnieniu od zwykłych mielonych do mięsa dodajemy żółty ser, który nadaje daniu niepowtarzalnego charakteru. Przygotuj je na obiad, gwarantujemy, że zasmakują nawet niejadkom.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 101
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 22
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 112
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 426
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 296
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 101
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 22
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 112
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 426
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 296
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz starty na średnich oczkach żółty ser. Składniki wymieszaj ze sobą i wstaw na minimum godzinę do lodówki. *Jeśli chcesz, smak kotletów możesz wzbogacić o ulubione przyprawy np.: słodką paprykę, majeranek lub zioła prowansalskie.
Wyciągnij mięso z lodówki. Dłonie zwilż wodą i formuj kotlety.
Surowe kotlety holenderskie panieruj w mące, rozbełtanym jajku oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni ze smalcem na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe kotlety holenderskie serwuj z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!