Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne w smaku kotlety holenderskie. W odróżnieniu od zwykłych mielonych do mięsa dodajemy żółty ser, który nadaje daniu niepowtarzalnego charakteru. Przygotuj je na obiad, gwarantujemy, że zasmakują nawet niejadkom.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 110
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 62
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 110
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 62
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz starty na średnich oczkach żółty ser. Składniki wymieszaj ze sobą i wstaw na minimum godzinę do lodówki. *Jeśli chcesz, smak kotletów możesz wzbogacić o ulubione przyprawy np.: słodką paprykę, majeranek lub zioła prowansalskie.
Wyciągnij mięso z lodówki. Dłonie zwilż wodą i formuj kotlety.
Surowe kotlety holenderskie panieruj w mące, rozbełtanym jajku oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni ze smalcem na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe kotlety holenderskie serwuj z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!