Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne w smaku kotlety holenderskie. W odróżnieniu od zwykłych mielonych do mięsa dodajemy żółty ser, który nadaje daniu niepowtarzalnego charakteru. Przygotuj je na obiad, gwarantujemy, że zasmakują nawet niejadkom.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6034
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 367
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 568
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 747
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1186
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6034
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 367
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 568
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 747
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1186
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz starty na średnich oczkach żółty ser. Składniki wymieszaj ze sobą i wstaw na minimum godzinę do lodówki. *Jeśli chcesz, smak kotletów możesz wzbogacić o ulubione przyprawy np.: słodką paprykę, majeranek lub zioła prowansalskie.
Wyciągnij mięso z lodówki. Dłonie zwilż wodą i formuj kotlety.
Surowe kotlety holenderskie panieruj w mące, rozbełtanym jajku oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni ze smalcem na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe kotlety holenderskie serwuj z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!