Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne w smaku kotlety holenderskie. W odróżnieniu od zwykłych mielonych do mięsa dodajemy żółty ser, który nadaje daniu niepowtarzalnego charakteru. Przygotuj je na obiad, gwarantujemy, że zasmakują nawet niejadkom.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 141
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 532
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 244
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 141
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 532
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 244
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz starty na średnich oczkach żółty ser. Składniki wymieszaj ze sobą i wstaw na minimum godzinę do lodówki. *Jeśli chcesz, smak kotletów możesz wzbogacić o ulubione przyprawy np.: słodką paprykę, majeranek lub zioła prowansalskie.
Wyciągnij mięso z lodówki. Dłonie zwilż wodą i formuj kotlety.
Surowe kotlety holenderskie panieruj w mące, rozbełtanym jajku oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni ze smalcem na złoty kolor z każdej strony.
Gotowe kotlety holenderskie serwuj z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!