Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1686
Dodano: 02.03.2014
Odsłon: 6430
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Schab kroimy na 6plastrów, rozbijamy mięso jak na kotlet, solimy z obu stron i odstawiamy do lodówki przykryte folią.
Pieczarki myjemy, obie cebule obieramy i kroimy. Cebule w kostkę a pieczarki w plasterki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso wyciągamy z lodówki rozkładamy i na połówce każdego z kotletów rozkładamy przygotowane pieczarki. Przykrywamy druga częścią mięsa i spinamy szpilkami do mięsa.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką. Smażymy na oleju na średnim ogniu z obu stron.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

figg 06 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Ja akurat dokładnie taki kawałek kupiłam:-)) tak pokroiłam i rozbiłam wyszły dość spore:-))1 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 06 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne kotlety,często robię podobnie,ale mięsa to chyba zdecydowanie za dużo jak na 6 plastrów -)0 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 05 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Fantastyczny obiadek :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

zlytygrysek 02 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Jak zawsze perfekcyjna :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 marca 2014Zgłoś do usunięcia
To coś dla mnie, przepyszny :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 02 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Schab i pieczarki. Czego chcieć więcej...2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 02 marca 2014Zgłoś do usunięcia
mniam, pychota i wgl ! :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 marca 2014Zgłoś do usunięcia
smaczny masz dzisiaj obiadek4 Kto głosował? | Odpowiedz