Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne soczyste kotlety ze schabu:-))
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1475
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2984
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1065
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1841
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1475
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2984
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1065
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1841
Składniki
Schab kroimy na 6plastrów, rozbijamy mięso jak na kotlet, solimy z obu stron i odstawiamy do lodówki przykryte folią. Pieczarki myjemy, obie cebule obieramy i kroimy. Cebule w kostkę a pieczarki w plasterki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso wyciągamy z lodówki rozkładamy i na połówce każdego z kotletów rozkładamy przygotowane pieczarki. Przykrywamy druga częścią mięsa i spinamy szpilkami do mięsa. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką. Smażymy na oleju na średnim ogniu z obu stron.