Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne soczyste kotlety ze schabu:-))
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 459
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6644
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 189
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 459
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6644
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 189
Składniki
Schab kroimy na 6plastrów, rozbijamy mięso jak na kotlet, solimy z obu stron i odstawiamy do lodówki przykryte folią. Pieczarki myjemy, obie cebule obieramy i kroimy. Cebule w kostkę a pieczarki w plasterki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso wyciągamy z lodówki rozkładamy i na połówce każdego z kotletów rozkładamy przygotowane pieczarki. Przykrywamy druga częścią mięsa i spinamy szpilkami do mięsa. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką. Smażymy na oleju na średnim ogniu z obu stron.