Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety po sztygarsku

Kotlety po sztygarsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1590

Dodano:

Odsłon: 6005

Fajne soczyste kotlety ze schabu:-))

Składniki

  • Schab wieprzowy 1,30kg
  • Pieczarki 40dag
  • Cebula 2szt.
  • Pieprz, sól, olej do smażenia
  • Jajka 2szt.
  • Mąka, bułka tarta do panierowania
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab kroimy na 6plastrów, rozbijamy mięso jak na kotlet, solimy z obu stron i odstawiamy do lodówki przykryte folią.
    Pieczarki myjemy, obie cebule obieramy i kroimy. Cebule w kostkę a pieczarki w plasterki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Mięso wyciągamy z lodówki rozkładamy i na połówce każdego z kotletów rozkładamy przygotowane pieczarki. Przykrywamy druga częścią mięsa i spinamy szpilkami do mięsa.
    Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką. Smażymy na oleju na średnim ogniu z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 06 marca 2014 Ja akurat dokładnie taki kawałek kupiłam:-)) tak pokroiłam i rozbiłam wyszły dość spore:-))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 06 marca 2014 Bardzo smaczne kotlety,często robię podobnie,ale mięsa to chyba zdecydowanie za dużo jak na 6 plastrów -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 02 marca 2014 Schab i pieczarki. Czego chcieć więcej...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń