Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne soczyste kotlety ze schabu:-))
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2499
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 201
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2499
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 201
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Składniki
Schab kroimy na 6plastrów, rozbijamy mięso jak na kotlet, solimy z obu stron i odstawiamy do lodówki przykryte folią. Pieczarki myjemy, obie cebule obieramy i kroimy. Cebule w kostkę a pieczarki w plasterki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso wyciągamy z lodówki rozkładamy i na połówce każdego z kotletów rozkładamy przygotowane pieczarki. Przykrywamy druga częścią mięsa i spinamy szpilkami do mięsa. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką. Smażymy na oleju na średnim ogniu z obu stron.