Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne soczyste kotlety ze schabu:-))
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7862
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7862
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Schab kroimy na 6plastrów, rozbijamy mięso jak na kotlet, solimy z obu stron i odstawiamy do lodówki przykryte folią. Pieczarki myjemy, obie cebule obieramy i kroimy. Cebule w kostkę a pieczarki w plasterki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso wyciągamy z lodówki rozkładamy i na połówce każdego z kotletów rozkładamy przygotowane pieczarki. Przykrywamy druga częścią mięsa i spinamy szpilkami do mięsa. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką. Smażymy na oleju na średnim ogniu z obu stron.