Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety po tasmańsku to niezwykle aromatyczna propozycja na danie obiadowe. Razem z ryżem oraz sałatką ze świeżych warzyw stworzą przepyszny posiłek, który w ekspresowym tempie zniknie z talerza. Do wykonania rzeczonych kotletów nie potrzeba zbyt wyszukanych składników. Danie nie jest również skomplikowane w przygotowaniu, a zatem nawet początkujący kucharze dadzą sobie z nim radę. Kotlety będą świetnie smakować z dipem jogurtowo-miętowym.
Polecam.
Odsłon: 195
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 67
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 195
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 67
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Pokrój cebulę czerwoną w drobną kosteczkę, to samo zrób z papryką czerwoną i żółtą oraz marchewką. Ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odciśnij w rękach z nadmiaru soku. W dużej misce umieść mięso. Dodaj do niego pokrojone przed chwilą warzywa i ziemniaki, a następnie wrzuć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Dodaj jajko, które idealnie wszystko ze sobą zespoli. Dopraw całość, ale uważaj, by nie przesadzić z chili (chyba że lubisz ostre potrawy).
Wymieszaj całość ręką lub drewnianą łyżką, a następnie uformuj z mięsa podłużne kotlety o wrzecionowatym kształcie.
Umieść kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj dokładnie olejem rzepakowym.
Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Po tym czasie zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz dalej przez 10 minut.