Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kotlety, można powiedzieć że trzy w jednym, mięso ,warzywa i ziemniaki a to wszystko w jednym wykonaniu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4270
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 664
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 986
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3924
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4270
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 664
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 986
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3924
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 802
Składniki
1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Zieminiaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. 4. Cebulę obieramy drobno siekamy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Mięso zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.
8. Obtaczamy w mące.
9. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
10. Pomidory kroimy w plastry.
11. Kładziemy na mięsie.
12. Na pomidorach rozprowadzamy farsz z pieczarek.
13. Ziemniaki tłuczemy, tłuczkiem do ziemniaków .
14. Dodajemy masło.
15. Następnie wlewamy mleko i mieszamy razem.
16. Wykładamy na grzyby.
Smarujemy cienko majonezem.
18. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 19. Posypujemy kotlety.
20. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 21. Przed podanie posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 22. Kotlety gotowe. 23. Smacznego.