Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rach ciach to pyszne danie obiadowe, które posmakuje wszystkim domownikom. Jest także idealnym sposobem na przemycenie marchewki, tak zdrowej, a jednocześnie niezbyt lubianej przez najmłodszych.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 275
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 762
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2036
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 275
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 762
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2036
Składniki
Przygotuj kotlety. Ryż przepłucz na sitku i ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia. Cebulę bardzo drobno posiekaj i wymieszaj z mięsem mielonym oraz ryżem. Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami. Odłóż na bok.
Przygotuj sos. Cebulę drobno posiekaj, a marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Rozgrzej masło na patelni. Dodaj cebulę i smaż ją do zeszklenia przez 3 minuty. Następnie dodaj marchewkę. Podsmaż wszystko przez minutę i przykryj patelnię pokrywką na ok. 5 minut. Przemieszaj warzywa i wlej passatę pomidorową. Smaż całość na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy i ponownie wymieszaj.
Złóż danie. W naczyniu żaroodpornym rozprowadź ok. 1/3 przygotowanego sosu. Następnie poukładaj przygotowane wcześniej kotlety. Zalej wszystko pozostałym sosem. Piekarnik rozgrzej do 200 st. Celsjusza. Wstaw kotlety rach ciach do pieca pod przykryciem z folii aluminiowej. Piecz całość przez 45-50 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię. Kotlety podawaj na ciepło od razu po przygotowaniu lub następnego dnia, po podgrzaniu.