Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ruskie

Kotlety ruskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 2617

Dodano:

Odsłon: 14417

Kiedy zostaną Wam ziemniaki z obiadu, możecie z nich zrobić, takie fajne kotlety. Smażony farsz do pierogów ruskich, z dodatkiem jajka i mąki. Takie leniwe ruskie.

Składniki

  • 300 g. ziemniaków (waga po ugotowaniu)
  • 200 g. twarogu
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • Dodatkowo:
  • bułka tarta do obtoczenia placków
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety ruskie

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki, przecisnąć przez praskę. Dodać twaróg. Rozgnieść widelcem.
    Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do miski z twarogiem
    i ziemniakami. Przyprawić solą i pieprzem

  2. Na koniec wbić jajko i wsypać mąkę. Wymieszać, żeby składniki się połączyły.
    Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.

  3. Można odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń