Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaną Wam ziemniaki z obiadu, możecie z nich zrobić, takie fajne kotlety. Smażony farsz do pierogów ruskich, z dodatkiem jajka i mąki. Takie leniwe ruskie.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 92
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 791
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4373
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 92
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 791
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4373
Składniki
Ugotowane ziemniaki, przecisnąć przez praskę. Dodać twaróg. Rozgnieść widelcem. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do miski z twarogiem i ziemniakami. Przyprawić solą i pieprzem
Na koniec wbić jajko i wsypać mąkę. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.
Można odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.