Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ruskie to sposób mojej babci na wykorzystanie gotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Ich przygotowanie jest banalnie proste. Smakiem przypominają ruskie pierogi. Są jednak znacznie szybsze i prostsze do zrobienia. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1051
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4697
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1355
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1051
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4697
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1355
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę, rozgniatamy tłuczkiem lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Rumianą cebulkę dodajemy do ziemniaków.
Następnie dorzucamy rozdrobniony twaróg, przyprawy oraz jajka. Składniki łączymy ze sobą - krótko wyrabiamy dłońmi.
Z ziemniaczanego ciasta formujemy równej wielkości kotleciki. Każdy z nich obtaczamy w bułce tartej.
Uformowane, opanierowane kotlety ruskie smażymy na patelni z rozgrzanym olejem - z obu stron na złoty kolor.
Kotlety ruskie podajemy polane sosem lub serwujemy w towarzystwie ulubionej surówki. Sprawdzą się idealnie na bezmięsny, oszczędny obiad dla całej rodziny.