Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ruskie to sposób mojej babci na wykorzystanie gotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Ich przygotowanie jest banalnie proste. Smakiem przypominają ruskie pierogi. Są jednak znacznie szybsze i prostsze do zrobienia. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8573
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 579
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę, rozgniatamy tłuczkiem lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Rumianą cebulkę dodajemy do ziemniaków.
Następnie dorzucamy rozdrobniony twaróg, przyprawy oraz jajka. Składniki łączymy ze sobą - krótko wyrabiamy dłońmi.
Z ziemniaczanego ciasta formujemy równej wielkości kotleciki. Każdy z nich obtaczamy w bułce tartej.
Uformowane, opanierowane kotlety ruskie smażymy na patelni z rozgrzanym olejem - z obu stron na złoty kolor.
Kotlety ruskie podajemy polane sosem lub serwujemy w towarzystwie ulubionej surówki. Sprawdzą się idealnie na bezmięsny, oszczędny obiad dla całej rodziny.