Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne z dorsza

Kotlety rybne z dorsza

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 7579

Dodano:

Odsłon: 4530

Kotlety rybne z dorsza

Składniki

  • 2 filety z dorsza
  • 2 marchewki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • bułka kajzerka
  • garść natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • dwa jajka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. - Bułkę namaczamy w wodzie.

    - Dorsza kroimy w drobną kostkę

    - Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, natkę pietruszki i startą na drobnych oczkach marchewkę.

    - Dodajemy odciśniętą bułkę kajzerkę oraz jajka.

    - Doprawiamy solą i pierzem.

    - Całość mieszamy i formujemy kotlety

    - Obtaczamy w bułce tartej.

    - Smażymy na rozgrzanej patelni na niezbyt dużym ogniu na złocisty kolor.



Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 lutego 2018 Rybka zawsze i wszędzie, no i marchewka z groszkiem :) Pyszności, ja to biorę :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń