Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ryżowe

Kotlety ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2378 Ocena: 15352

Dodano:

Odsłon: 1831

Pyszne kotleciki dla wegetarian na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Ryż ugotować i odstawić. Następnie ugotować dwa jajka na twardo, drobno posiekać i wymieszać z ugotowanym ryżem. Po czym dodać jedno surowe jajko, łyżkę masła, natkę pietruszki i przyprawy do smaku. Masę dokładnie wyrobić, uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem ( np. pomidorowym).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń