Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety te powstały zupełnie przez przypadek, gdyż zabrakło ziemniaków na kluski. Zwykły ryż czy kasza też już się objadły, więc powstały takie oto kotlety ryżowe z mixem żółtych serów i koperkiem. U mnie akurat były dodatkiem do szaszłyków drobiowych z grilla i surówka z czerwonej kapusty z sosem vinegret, ale spokojnie mogą być oddzielnym daniem, bo są syte. W sumie to nie żałuję tych ziemniaków, bo kotlety wymiotły :-) Poniżej przepis na 8-10 sztuk pysznych kotlecików:
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1413
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1413
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Składniki
Ryż ugotować, wyjąć z torebek, wsypać do miski i wystudzić. Następnie dodać do niego pozostałe składniki, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i wilgotnymi rękami formować kotlety. Przełożyć na rozgrzaną patelnię z olejem i usmażyć po kilka minut z każdej strony. SMACZNEGO!!!