Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety te powstały zupełnie przez przypadek, gdyż zabrakło ziemniaków na kluski. Zwykły ryż czy kasza też już się objadły, więc powstały takie oto kotlety ryżowe z mixem żółtych serów i koperkiem. U mnie akurat były dodatkiem do szaszłyków drobiowych z grilla i surówka z czerwonej kapusty z sosem vinegret, ale spokojnie mogą być oddzielnym daniem, bo są syte. W sumie to nie żałuję tych ziemniaków, bo kotlety wymiotły :-) Poniżej przepis na 8-10 sztuk pysznych kotlecików:
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 393
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 393
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Ryż ugotować, wyjąć z torebek, wsypać do miski i wystudzić. Następnie dodać do niego pozostałe składniki, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i wilgotnymi rękami formować kotlety. Przełożyć na rozgrzaną patelnię z olejem i usmażyć po kilka minut z każdej strony. SMACZNEGO!!!