Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety te powstały zupełnie przez przypadek, gdyż zabrakło ziemniaków na kluski. Zwykły ryż czy kasza też już się objadły, więc powstały takie oto kotlety ryżowe z mixem żółtych serów i koperkiem. U mnie akurat były dodatkiem do szaszłyków drobiowych z grilla i surówka z czerwonej kapusty z sosem vinegret, ale spokojnie mogą być oddzielnym daniem, bo są syte. W sumie to nie żałuję tych ziemniaków, bo kotlety wymiotły :-) Poniżej przepis na 8-10 sztuk pysznych kotlecików:
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1713
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8255
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252475
Polecam.
Odsłon: 1359
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1713
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8255
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252475
Polecam.
Odsłon: 1359
Składniki
Ryż ugotować, wyjąć z torebek, wsypać do miski i wystudzić. Następnie dodać do niego pozostałe składniki, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i wilgotnymi rękami formować kotlety. Przełożyć na rozgrzaną patelnię z olejem i usmażyć po kilka minut z każdej strony. SMACZNEGO!!!