Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety schabowe

kotlety schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2649

Dodano:

Odsłon: 40935

Tradycyjne. Klasyczne. Minimalistyczne. Nic dodać. Nic ująć.

Składniki

  • 500 g schabu wieprzowego /5 kotletów/
  • mąka pszenna
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • sól
  • masło
  • olej rzepakowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
kotlety schabowe

Przygotowanie

  1. Schab rozbijam młotkiem, solę i odkładam na bok.

  2. Szykuję 3 talerze.
    Na jeden wysypuję mąkę.

  3. Na drugim rozkłócam jaja.

  4. Na trzeci nakładam bułkę tartą.

  5. Na patelni rozgrzewam oliwę i roztapiam masło.
    Każdego kotleta obtaczam kolejno w mące, jaju i bułce.
    Smażę na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń