Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe nadziewane marchewką i porem

Kotlety schabowe nadziewane marchewką i porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 506

Dzisiaj zachęcam Was do przyrządzenia kotletów schabowych nadziewanych marchewką i porem. Kotlety takie robiła pani Ewa Wachowicz w swoim programie kulinarnym, tylko nadziewała piersi kurczaka. Kotlety takie są pysznym dodatkiem do obiadu, farsz jest bardzo dobry, przygotowanie kotletów bardzo proste i szybkie, polecam!

Składniki

  • 8 plastrów schabu
  • 6-7 marchewek
  • połowa pora
  • sól, pieprz
  • mąka krupczatka
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Pora umyć, pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić marchewkę. Gdy zacznie robić się miękka, wrzucić pora, następnie warzywa dusić do miękkości, pod koniec doprawić solą i pieprzem.


    Każdy plaster mięsa rozbić dość mocno, doprawić solą i pieprzem. Na środku każdego kotleta położyć 1 czubatą łyżkę farszu, zwinąć jak roladę, obtaczać kolejno w mące krupczatce, rozbełtanych jajkach i bułce tartej.

  2. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor, odsączyć na papierze z nadmiaru tłuszczu, podawać z ziemniakami, kluskami. Kotlety smakują również na zimno, np. jako dodatek do kanapek.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń