Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem sosu, w którym roladki są duszone i ziemniaczków. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1847
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1847
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 91
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Ogórki pokroić w słupki. Mięso mielone wyrobić ze startą na tarce o małych oczkach cebulą, jajkiem, sola i pieprzem. Gdyby masa była za rzadka dodać trochę bułki tartej. Na każdym kawałku schabu rozłożyć porcję mięsa mielonego oraz położyć kilka kawałków ogórka. Mięso zrolować – można zapiąć wykałaczką. Na koniec roladki obtoczyć w mące. Następnie roladki podsmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Roladki położyć do szerokiego rondla, zalać bulionem, tak, żeby przykrył mięso - w razie potrzeby dolać wody. Do sosu dołożyć liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Całość gotować na wolnym ogniu 25-30minut. Po tym czasie roladki wyłożyć na talerz. Mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, wlać do sosu, mieszając energicznie zagotować . Doprawić do smaku solą i pieprzem, kminkiem, dodać natkę pietruszki. Chwilę pogotować mieszając, roladki przełożyć do sosu i podgrzać razem z sosem, po czym podać.