Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem sosu, w którym roladki są duszone i ziemniaczków. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253391
Polecam.
Odsłon: 1448
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8363
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253391
Polecam.
Odsłon: 1448
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Ogórki pokroić w słupki. Mięso mielone wyrobić ze startą na tarce o małych oczkach cebulą, jajkiem, sola i pieprzem. Gdyby masa była za rzadka dodać trochę bułki tartej. Na każdym kawałku schabu rozłożyć porcję mięsa mielonego oraz położyć kilka kawałków ogórka. Mięso zrolować – można zapiąć wykałaczką. Na koniec roladki obtoczyć w mące. Następnie roladki podsmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Roladki położyć do szerokiego rondla, zalać bulionem, tak, żeby przykrył mięso - w razie potrzeby dolać wody. Do sosu dołożyć liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Całość gotować na wolnym ogniu 25-30minut. Po tym czasie roladki wyłożyć na talerz. Mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, wlać do sosu, mieszając energicznie zagotować . Doprawić do smaku solą i pieprzem, kminkiem, dodać natkę pietruszki. Chwilę pogotować mieszając, roladki przełożyć do sosu i podgrzać razem z sosem, po czym podać.