Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siostra Anastazja znana ze swej wszechstronnej kuchni przynosi nam kolejną pyszną propozycję. Tym razem będą to kotlety schabowe z dodatkiem żółtego sera. Ten, i inne podobne przepisy na ciekawe kotlety znajdziesz w książce „173 specjały siostry Anastazji”. Połączenie mięsa i żółtego sera nadaje daniu niezwykły smak, a chrupiąca panierka zachwyci wszystkich, szczególnie najmłodszych smakoszy. Jeśli potrzebujesz pomysłu na ciekawy posiłek, sięgnij po ten przepis na kotlety schabowe siostry Anastazji.
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 30
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1012
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 323
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 88
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 30
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1012
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 323
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 88
Składniki
Najpierw umyj i osusz mięso i delikatnie rozbij z dwóch stron. Dopraw solą i czarnym pieprzem. Żółty ser zetrzyj do miski na drobnych oczkach tarki jarzynowej, po czym wymieszaj go z bułką tartą. Do kolejnej miski wsyp mąkę, do następnego naczynia wbij jajka i roztrzep je widelcem, a do ostatniej miski wlej jogurt.
Mięso włóż do jogurtu i zostaw na ok. 20 minut. Następnie wyjmuj pojedyncze plastry mięsa, chwilę poczekaj, aby ściekł z nich jogurt, po czym panieruj w mące, jajku, a na końcu w bułce tartej z żółtym serem. Smaż kotlety na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron, następnie odkładaj na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Jeśli obawiasz się, że ze względu na obecność żółtego sera panierka zbyt szybko zacznie się przypalać, możesz upiec kotlety w piekarniku. Danie podawaj z gotowanymi ziemniakami oraz mizerią lub sałatą ze świeżych warzyw.