Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka propozycja na niedzielny obiad. Dwa, trzy rodzaje różnych mięs po doprawieniu, wkładamy do naczynia żaroodpornego i w zasadzie obiad robi się sam.
Wszystkie rodzaje mięs, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i obsypać przyprawami.
Przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić w lodówce na całą noc.
Następnego dnia do naczynia żaroodpornego wlać bulion, dodać tłuszcz i 1 łyżkę sosu sojowego. Przełożyć mięso: udka drobiowe, schabowe z kością i kawałek boczku.
Na mięsie ułożyć pokrojoną w cienkie plastry marchewkę, cebulę pokrojoną w piórka , jabłko pokrojone w "zapałkę" , świeże gałązki rozmarynu i pokrojony czosnek niedźwiedzi.
Naczynie zamknąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jedną godzinę.
Po tym czasie pokrywkę zdjąć, wlać pół szklanki śmietanki 30 % i dusić jeszcze 20 minut bez przykrycia.
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 24
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 20
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 24
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 20
Składniki
Wszystkie rodzaje mięs, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i obsypać przyprawami. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić w lodówce na całą noc. Następnego dnia do naczynia żaroodpornego wlać bulion, dodać tłuszcz i 1 łyżkę sosu sojowego. Przełożyć mięso: udka drobiowe, schabowe z kością i kawałek boczku. Na mięsie ułożyć pokrojoną w cienkie plastry marchewkę, cebulę pokrojoną w piórka , jabłko pokrojone w "zapałkę" , świeże gałązki rozmarynu i pokrojony czosnek niedźwiedzi. Naczynie zamknąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jedną godzinę. Po tym czasie pokrywkę zdjąć, wlać pół szklanki śmietanki 30 % i dusić jeszcze 20 minut bez przykrycia.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1642
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2346