Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zawsze udaje Wam się wykorzystać cały chleb, który zakupiliście w piekarni? Nic nie szkodzi, nadmiar pieczywa możecie pokroić i wysuszyć, a następnie zmielić na pył i wykorzystać jako panierkę do kotletów. Tak przygotowane schabowe będą niesamowicie chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Doskonały przepis dla osób, które nie lubią marnować jedzenia.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Składniki
Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem, następnie oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Do miski wbij dwa jajka, dodaj odrobinę soli i pieprzu. Składniki rozbełtaj widelcem.
Do osobnej miski wsyp zmielony, suszony chleb.
Kawałki mięsa obtocz w okruchach z chleba, następnie w jajku i ponownie w chlebowej panierce.
Na patelni rozgrzej smalec. Kotlety schabowe w chlebowej panierce smaż na dobrze rozgranym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor.