Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zawsze udaje Wam się wykorzystać cały chleb, który zakupiliście w piekarni? Nic nie szkodzi, nadmiar pieczywa możecie pokroić i wysuszyć, a następnie zmielić na pył i wykorzystać jako panierkę do kotletów. Tak przygotowane schabowe będą niesamowicie chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Doskonały przepis dla osób, które nie lubią marnować jedzenia.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13333
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3788
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13333
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3788
Składniki
Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem, następnie oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Do miski wbij dwa jajka, dodaj odrobinę soli i pieprzu. Składniki rozbełtaj widelcem.
Do osobnej miski wsyp zmielony, suszony chleb.
Kawałki mięsa obtocz w okruchach z chleba, następnie w jajku i ponownie w chlebowej panierce.
Na patelni rozgrzej smalec. Kotlety schabowe w chlebowej panierce smaż na dobrze rozgranym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor.