Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe w placku ziemniaczanym

Kotlety schabowe w placku ziemniaczanym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2140 Ocena: 47665

Dodano:

Odsłon: 1304

Możliwe? Jak najbardziej! Zjadliwe? Nie pytajcie! Idealne połączenie „schaboszczaka” z plackami ziemniaczanymi.

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 4 kotlety schabowe wp. ( po 200 g)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 1 garść koperku
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, ścieramy.
    Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, jajka i mąkę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
    Ciasto dzielimy na 4 części.
    Na rozgrzany olej dajemy pół części z każdej podzielonej. Na wierzch układamy kotlet, następnie układamy pozostałą. Smażymy przez kilkanaście minut, część spodnia musi się zezłościć, następnie przekładamy i smażymy do chrupkości placka.
    Podajemy z ulubionym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 07 listopada 2018 Zaskakujące i bardzo apetyczne danie. Takimi plackami można zrobić gościom niespodziankę:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 07 listopada 2018 Świetne połączenie, sprawdzi się w nie jednym domu ;-D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń