Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kotlety schabowe już dawno nam się znudziły. Kiedyś na wakacjach w pewnej restauracji podano nam je obtoczone w płatkach kukurydzianych. Od tego czasu często w tej wersji goszczą na obiad. Podaję z pyrkami i jajkiem sadzonym.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4808
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4808
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
1. W misce wsypuję płatki i rozbijam je trochę tłuczkiem.
2. Dodaję bułkę tartą. Mieszam. 3. Na talerzyku wybijam jajko i rozbełtuję je. 4. Kotlety rozbijam tłuczkiem. 5. Obsypuję przyprawami, obtaczam w jajku i płatkach z bułką. 6. Na patelni rozgrzewam oliwę i wkładam kotlety. Smażę na złoto. Obracam. Zakrywam pokrywką (nie całkowicie ) i dopiekam z drugiej strony. 7. Na patelnię dodaję smalec gęsi do rozpuszczenia.