Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe w słonych krakersach

Kotlety schabowe w słonych krakersach

Autor:

Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 1649

Dodano:

Odsłon: 410

Tradycyjny schabowy w panierce w ze słonych krakersów to świetna propozycja na obiad z ulubionymi dodatkami.

Składniki

  • 1 kg schabu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • paczka słonych krakersów,
  • 3 łyżki mąki,
  • 2-3 jajka,
  • olej do smażenia.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety schabowe w słonych krakersach

Przygotowanie

  1. Schab kroimy w plasterki i rozbijamy.

    Przyprawy mieszamy ze sobą.
    Przyprawiamy rozbite mięso.

    Jajka rozkłóćmy. Doprawiamy solą.
    Krakersy rozkruszamy. Mieszamy z mąką.

    Panierujemy schabowe w jajku, następnie w krakersach.
    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

    Smażymy mięso z obu stron na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 maja No masz hehehe, też ponad miesiąc temu robiliśmy w panierce z krakersów :)
Wyszły super, a smak ... sama wiesz :D
Jednak coś krąży w powietrzu i rodzą się podobne pomysły :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń