Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 919 Ocena: 10748
Dodano: 30.08.2018
Odsłon: 2810
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
1. Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Pieczarki drobno kroimy i dokładamy do cebuli.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Smarujemy cienko majonezem.
9. Na majonez wykładamy farsz z pieczarek
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim pieczarki.
11. Na koniec kruszymy lay’s i posypujemy wierzch kotletów
12. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
13. Kotlety gotowe.
14. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

1BRENDA 06 września 2018Zgłoś do usunięcia
SUPER1 Kto głosował? | Odpowiedz

kasia90 05 września 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 30 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł <3 Koniecznie kradnę ;) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz