Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetycznie wyglądający kotlet dużo kryje w swojej pierzynce, nie tylko wygląd nas zachwyci ale również jest pod względem smaku. Soczysty mięso dobrze doprawione to wspaniała alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11885
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5590
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11885
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5590
Składniki
1. Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Pieczarki drobno kroimy i dokładamy do cebuli.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Smarujemy cienko majonezem.
9. Na majonez wykładamy farsz z pieczarek
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim pieczarki.
11. Na koniec kruszymy lay’s i posypujemy wierzch kotletów
12. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 13. Kotlety gotowe. 14. Smacznego.