Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana kotletów schabowych z pysznym sosem ,który świetnie pasuje również do innych mięs:) źródło:Biblioteka poradnika domowego,,Mięsa na różne sposoby"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3878
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414951
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3878
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414951
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem,każdy przeciąć na pół,posypać solą i pieprzem.Cebulę i czosnek obrać,drobno posiekać.Pieczarki umyć pod wodą i pokroić na płatki.
Na patelni rozgrzać oliwę lub olej(3 łyżki).Kotlety obtoczyć w mące ziemniaczanej i usmażyć na średnim ogniu(po 3 minuty z każdej strony).
Zrobić sos.W rondelku rozgrzać oliwę lub olej(1 łyżka),dodać cebulę,czosnek i pieczarki,smażyć na dużym ogniu,mieszając 1 minutę ,wsypać mieloną paprykę i mąkę pozostałą z obtaczania kotletów,wlać bulion.Cały czas mieszając doprowadzić sos do wrzenia i gotować to jeszcze 3 minuty.
Rondelek zdjąć z ognia i sos zaprawić śmietaną,a potem podgrzać(nie gotować ! ).Kotlety przełożyć na półmisek,polać sosem.Podawać z puree ziemniaczanym.