Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2415
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101864
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2415
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101864
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki, marchewki obrać i pokroić w grubsze plasterki. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, uważając by ich nie rozgotować, odcedzić.
Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron na oleju.
W rondlu roztopić masło, dodać mąkę, chwilę smażyć mieszając. Wlać bulion i mleko, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, doprowadzić do wrzenia, doprawić solą, pieprzem i musztardą, gotować około 5 minut.
W naczyniu żaroodpornym układać warstwami kotlety i warzywa, na koniec zalać sosem. Piec 20 minut w 200stopniach.