Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i smaczne.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 65
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38633
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 200
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 887
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1054
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6140
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 65
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38633
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 200
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 887
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1054
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6140
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w dość drobną kostkę. Dodać łyżkę oleju, zioła prowansalskie, sól. Wymieszać i zostawić w lodówce na ok 15 min. Paprykę umyć, osuszyć. Pół papryki zetrzeć na tarce do warzyw. Natkę umyć, osuszyć i drobniutko posiekać. Do kurczaka dodać paprykę, natkę, roztrzepane jajka, bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Podzielić na 4 części. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać porcje formując zgrabne kotlety. Smażyć po dwóch stronach na złoty kolor. Podawać np. z sałatą. Smacznego.