Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety siekane z kurczakiem i brokułem
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 974
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 974
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki. Przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować przez ok. 5-7 minut. Przestudzony drobno pokroić wraz . W międzyczasie filety pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać drobno brokuł, pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać jajko, majonez oraz mąkę i wymieszać. Na patelni rozgrzewamy olej i formujemy kotlety łyżka. ( u mnie jeden kotlet z jednej czubatej łyżki masy). Smażymy z każdej strony na złoty kolor na średnim ogniu. Smacznego!