Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety siekane z kurczakiem i brokułem
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4978
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7560
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4978
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7560
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki. Przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować przez ok. 5-7 minut. Przestudzony drobno pokroić wraz . W międzyczasie filety pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać drobno brokuł, pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać jajko, majonez oraz mąkę i wymieszać. Na patelni rozgrzewamy olej i formujemy kotlety łyżka. ( u mnie jeden kotlet z jednej czubatej łyżki masy). Smażymy z każdej strony na złoty kolor na średnim ogniu. Smacznego!