Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety siekane z kurczakiem i brokułem
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki. Przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować przez ok. 5-7 minut. Przestudzony drobno pokroić wraz . W międzyczasie filety pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać drobno brokuł, pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać jajko, majonez oraz mąkę i wymieszać. Na patelni rozgrzewamy olej i formujemy kotlety łyżka. ( u mnie jeden kotlet z jednej czubatej łyżki masy). Smażymy z każdej strony na złoty kolor na średnim ogniu. Smacznego!