Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Posiekane mięso z piersi kurczaka z czerwoną papryką. Do tego chrupiąca panierka z dodatkiem siemienia. Będziecie zachwyceni.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7803
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 270
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7803
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 270
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
Opłukane i osuszone mięso kroimy w cienkie paseczki i drobno siekamy. Jajko rozbijamy w misce doprawiamy solą, pieprzem, obiema paprykami, przyprawą kebab-gyros i sprasowanym czosnkiem. Do jajka wkładamy posiekane mięso, dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 20-30 minut do lodówki. Paprykę lekko obieramy ( może być też nie obierana ) kroimy w drobną kosteczkę. Do zamarynowanego mięsa dodajemy paprykę i 1/2 łyżeczki siemienia lnianego, mieszamy, potem łyżką nabieramy mięso i przekładamy na spodek z panierką. Masa jest dość luźna, dlatego najpierw dokładnie obtaczamy ją w panierce a dopiero potem dociskamy dłońmi, formując kotlety. Smażymy kilka minut z obu stron, na średnim ogniu .