Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie zawsze macie ochotę na standardowe mielone, koniecznie sprawdźcie, czy alternatywne sojowe kotleciki są właśnie dla Was. Smakują fantastycznie na ciepło i w temperaturze pokojowej, na przykład w bułce z dodatkiem musztardy i świeżych warzyw.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 52
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4320
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 184
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 52
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4320
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 184
Składniki
Namoczyć soję w garnku w takiej ilości wody, by zakryła jej powierzchnię z lekkim zapasem; pozostawić na około 4 godziny. Po tym czasie posolić wodę i gotować soję do miękkości; odcedzić. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć wodę, jak już napęcznieje. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Soję zmiksować blenderem lub przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, to samo zrobić z moczoną bułką i cebulką. Masę przełożyć do misski, dodać jajka, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Jeśli lubicie ostrzejszy smak, dodajcie 1 łyżkę musztardy. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ryżem lub dowolną kaszą i świeżą surówką. Znakomicie komponują się z sosem pieczarkowym.