Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaszczytne miejsce szambelana na dworze było inspiracją do stworzenia tego efektownie wyglądającego dania. Czy będzie pełnić u ciebie honorowe miejsce w codziennym menu? Wypróbuj to danie i przekonaj się!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19283
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1704
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19283
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1704
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Składniki
Każdy filet z kurczaka i oprósz solą, pieprzem, suszoną natką pietruszki, czosnkiem i papryką słodką. Wysmaruj naczynie żaroodporne olejem, a następnie ułóż mięso kawałek obok kawałka.
Pomidory pokrój tak, aby mieć 8 plasterków. Ser przetnij na pół.
Na wierzchu każdego fileta z kurczaka zrób 4 nacięcia. Na przemian układaj w nich plasterek pomidora i ser. Powtarzaj to z każdym kawałkiem mięsa.
Delikatnie skrop kotlety szambelana olejem. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza. Piecz 30 minut pod przykryciem i jeszcze 10 minut bez pokrywki, żeby ser się zarumienił.