Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaszczytne miejsce szambelana na dworze było inspiracją do stworzenia tego efektownie wyglądającego dania. Czy będzie pełnić u ciebie honorowe miejsce w codziennym menu? Wypróbuj to danie i przekonaj się!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3858
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 997
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3858
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 997
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Każdy filet z kurczaka i oprósz solą, pieprzem, suszoną natką pietruszki, czosnkiem i papryką słodką. Wysmaruj naczynie żaroodporne olejem, a następnie ułóż mięso kawałek obok kawałka.
Pomidory pokrój tak, aby mieć 8 plasterków. Ser przetnij na pół.
Na wierzchu każdego fileta z kurczaka zrób 4 nacięcia. Na przemian układaj w nich plasterek pomidora i ser. Powtarzaj to z każdym kawałkiem mięsa.
Delikatnie skrop kotlety szambelana olejem. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza. Piecz 30 minut pod przykryciem i jeszcze 10 minut bez pokrywki, żeby ser się zarumienił.