Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaszczytne miejsce szambelana na dworze było inspiracją do stworzenia tego efektownie wyglądającego dania. Czy będzie pełnić u ciebie honorowe miejsce w codziennym menu? Wypróbuj to danie i przekonaj się!
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 171
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 171
Składniki
Każdy filet z kurczaka i oprósz solą, pieprzem, suszoną natką pietruszki, czosnkiem i papryką słodką. Wysmaruj naczynie żaroodporne olejem, a następnie ułóż mięso kawałek obok kawałka.
Pomidory pokrój tak, aby mieć 8 plasterków. Ser przetnij na pół.
Na wierzchu każdego fileta z kurczaka zrób 4 nacięcia. Na przemian układaj w nich plasterek pomidora i ser. Powtarzaj to z każdym kawałkiem mięsa.
Delikatnie skrop kotlety szambelana olejem. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza. Piecz 30 minut pod przykryciem i jeszcze 10 minut bez pokrywki, żeby ser się zarumienił.